Keel-, neus- en oorheelkunde

De afdeling KNO-hoofd-halschirurgie van locatie VUmc behandelt aandoeningen in de keel, neus en oren en in het hoofd-halsgebied. Ons specialisme staat wereldwijd bekend om de uitstekende patiëntenzorg, baanbrekend onderzoek en onderwijs op hoog niveau, met name op de gebieden van hoofd-halskanker en gehoorproblematiek. Wij hebben alle faciliteiten en expertise in huis om de juiste zorg te verlenen. Met een persoonlijk behandelplan krijgt u zorg op maat.

Zorg waar wij goed in zijn

Hoofd-halskanker-centrum

Het expertisecentrum hoofd-halsoncologie staat in binnen- en buitenland bekend om zijn hoogwaardige kennis en onderzoek van tumoren in het hoofd-halsgebied. Denk hierbij aan tumoren in de keel, neus en mond. Ook zijn wij gespecialiseerd in zeldzame tumoren zoals paragangliomen.

Audiologisch Centrum (AC)

De medewerkers van het audiologisch centrum zetten zich in om patiënten te begeleiden en optimaal te laten functioneren bij slechthorendheid of problemen in het spraak-taalgebied.

Laryngologie (stem- en slikklachten)

Onze gespecialiseerde artsen en logopedisten behandelen patiënten met stem- en slikstoornissen. We hebben bijzondere aandacht voor stemstoornissen bij beroepssprekers en zangers/acteurs. Ook zijn we experts in stemverbeterende operaties bij niet goed sluitende stembanden en bij specifieke afwijkingen zoals papillomatosis (wratjes op stembanden), knobbeltjes en stembandpoliepen.

Oorheelkunde (otologie)

Niet goed kunnen horen kan een flinke hindernis zijn in het dagelijks leven. Aan slechthorendheid en gehoorverlies kunnen we gelukkig vaak iets doen. Bij een aantal vormen van slechthorendheid biedt een gehoorverbeterende operatie vaak een goede oplossing. Onze gespecialiseerde KNO-artsen hebben veel ervaring in een op maat gemaakte behandeling.

Onderzoek Hoofd-halskanker

Wetenschappelijk onderzoek naar hoofd-halskanker gebeurt in het ziekenhuis én in het laboratorium. Dit laboratorium maakt deel uit van het Cancer Center Amsterdam. Met alle mogelijke moderne technieken en samenwerking tussen artsen en onderzoekers, werken we hard aan de verbetering van de zorg bij hoofd-halskanker.

Onderzoek Oor en gehoor

Het audiologisch centrum loopt voorop in wetenschappelijk onderzoek naar problemen van het oor en het gehoor. Lees meer over onze lopende onderzoeken en publicaties.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek keel-, neus- en oorheelkunde of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1140.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling KNO hoofd-halschirurgie (1C). Receptie verpleegafdeling: 020 - 444 2110.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.Stafsecretariaat KNO020 - 444 3690020 - 444 3688 (fax)KNO@vumc.nl Secretariaat audiologie020 - 444 0969020 - 444 0983 (fax)audiologie@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
E. Bolk Klinisch linguïst
J.H Bretschneider
Jochen Bretschneider KNO-arts, Docent
Christine van Gogh
C. van Gogh KNO-arts
S.T. Goverts Klinisch fysicus-audioloog, hoofd Universitair Audiologisch Centrum
M.W. Kaandorp Klinisch fysicus-audioloog
René Leemans
René Leemans KNO-arts/Hoofd-halschirurg Afdelingshoofd KNO-heelkunde/Hoofd-halschirurgie Lid directoraat VUmc Cancer Center Amsterdam Voorzitter divisie II
Paul Merkus
Paul Merkus KNO-arts, oorspecialist Plaatsvervangend opleider, opleiding KNO
Y.J.W. Simis Klinisch fysicus-audioloog
Frits Smit
Frits Smit KNO-arts
N.J. Versfeld Klinisch fysicus-audioloog
Stijn van Weert
Stijn van Weert KNO- arts Hoofd-halschirurg

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie KNO

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.