Expertisecentrum hoofd-halstumoren

Het Expertisecentrum Hoofd-halstumoren zorgt voor patiënten met een tumor in het hoofd-halsgebied. Iedere patiënt wordt gezien en behandeld door een team van specialisten uit verschillende disciplines. Onze afdeling KNO / hoofd-halschirurgie is trekker van het expertisecentrum en geniet zowel nationaal als internationaal veel aanzien op klinisch en wetenschappelijk gebied. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft ons centrum officieel erkend als expertisecentrum voor hoofd- halstumoren.

Als uw verwijzend arts bij u een kwaadaardig gezwel vermoedt in het hoofd-halsgebied, wordt u verwezen naar het Expertisecentrum Hoofd-halstumoren van Amsterdam UMC. U kunt binnen een week bij ons terecht. Na uw eerste afspraak hier krijgt u meestal binnen een week alle uitslagen en een behandelplan.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Dit expertisecentrum valt onder de polikliniek Keel-Neus-Oorheelkunde/hoofd-halschirurgie, locatie receptie S. Wilt u meer informatie? Dan kunt u ook direct bellen met onze afsprakenlijn van de polikliniek KNO (020-4441140) of mailen naar kno@vumc.nl

Als u wordt opgenomen bij het centrum voor hoofd-halsoncologie komt u op de verpleegafdeling te liggen die past bij uw behandeling of operatie.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u te bellen met het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Secretariaat:
020 - 444 3690
020 - 444 3688 (fax)
kno@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Persoonlijke benadering, behandeling op maat

Wekelijks komen onze specialisten bij elkaar om alle individuele behandelplannen te bespreken en op te stellen. Iedere patiënt krijgt op basis daarvan een persoonlijke behandeling en revalidatie. Zo is de zorg steeds zo goed mogelijk afgestemd op uw individuele behoeften.

Kwaliteit van leven

We besteden uitgebreid aandacht aan de kwaliteit van leven van onze patiënten en hun naasten. Dit doen we in onze zorg en in het wetenschappelijk onderzoek, zodat we ook hier steeds betere zorg kunnen geven.

Multidisciplinair

Binnen ons expertisecentrum zijn betrokken en ervaren zorgprofessionals werkzaam uit diverse specialismen zoals de afdelingen KNO / hoofd-halschirurgie, mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie, radiotherapie, medische oncologie, radiologie en pathologie.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
G. (Gerrit) Blom Radiotherapeut-oncoloog
J. Buter
Jan Buter Medisch oncoloog
Simone Eerenstein
Simone Eerenstein KNO-arts, hoofd-halschirurg
Jan-Jaap Hendricks
Jan-Jaap Hendrickx KNO-arts, hoofd-halschirurg
Hakki Karagozoglu
K. Karagozoglu Hoofdhals-chirurg
J.T. Kraak KNO-arts, Hoofd-halschirurgie
René Leemans
René Leemans KNO-arts/ hoofd-halschirurg Afdelingshoofd KNO/ hoofd-halschirurgie
Rico Rinkel
Rico Rinkel KNO-arts Laryngoloog
M Vergeer
M. Vergeer Radiotherapeut-oncoloog
Jens Voortman Medisch oncoloog

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Meer uitleg over wachttijden

Patiënteninformatie centrum voor hoofd-halsoncologie

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Poliklinieken

  • Keel-, neus- en oorheelkunde - polikliniek
  • Medische oncologie - polikliniek

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken dit] uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.