Keel-, neus- en oorheelkunde

De afdeling KNO-hoofd-halschirurgie van locatie VUmc behandelt aandoeningen in de keel, neus en oren en in het hoofd-halsgebied. Ons specialisme staat wereldwijd bekend om de uitstekende patiëntenzorg, baanbrekend onderzoek en onderwijs op hoog niveau, met name op de gebieden van hoofd-halskanker en gehoorproblematiek. Wij hebben alle faciliteiten en expertise in huis om de juiste zorg te verlenen. Met een persoonlijk behandelplan krijgt u zorg op maat.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

Polikliniek KNO Amsterdam UMC (locatie VUmc)
Receptie S, 2e etage
De Boelelaan 1118
1081 HZ  Amsterdam

Amsterdam UMC – afdeling KNO
Locatie De Boelelaan (VUmc)
Postbus 7057
1007 MB  Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De polikliniek interne geneeskunde bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie S op de 2e verdieping.

Telefoonnummer polikliniek: 020 - 444 1140
E-mailadres polikliniek: polikno.balie@vumc.nl

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling KNO hoofd-halschirurgie (1C). Receptie verpleegafdeling: 020 - 444 2110.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek: 020-444 1140.

Stafsecretariaat KNO: 020 - 444 3690   KNO@amsterdamumc.nl 

Secretariaat Audiologie: 020 - 444 0969  audiologie@amsterdamumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Hoofd-halskanker

Het expertisecentrum hoofd-halstumoren staat in binnen- en buitenland bekend om zijn hoogwaardige kennis en onderzoek van tumoren in het hoofd-halsgebied. Denk hierbij aan tumoren in de keel, neus en mond. Ook zijn wij gespecialiseerd in zeldzame tumoren zoals paragangliomen.

Onderzoek Hoofd-halskanker

Wetenschappelijk onderzoek naar hoofd-halskanker gebeurt in het ziekenhuis én in het laboratorium. Dit laboratorium maakt deel uit van het Cancer Center Amsterdam. Met alle mogelijke moderne technieken en samenwerking tussen artsen en onderzoekers, werken we hard aan de verbetering van de zorg bij hoofd-halskanker.

Laryngologie (stem- en slikklachten)

Onze gespecialiseerde artsen en logopedisten behandelen patiënten met stem- en slikstoornissen. We hebben bijzondere aandacht voor stemstoornissen bij beroepssprekers en zangers/acteurs. Ook zijn we experts in stemverbeterende operaties bij niet goed sluitende stembanden en bij specifieke afwijkingen zoals papillomatosis (wratjes op stembanden), knobbeltjes en stembandpoliepen.

Oorheelkunde (otologie)

Niet goed kunnen horen kan een flinke hindernis zijn in het dagelijks leven. Aan slechthorendheid en gehoorverlies kunnen we gelukkig vaak iets doen. Bij een aantal vormen van slechthorendheid biedt een gehoorverbeterende operatie vaak een goede oplossing. Onze gespecialiseerde KNO-artsen hebben veel ervaring in een op maat gemaakte behandeling.

Audiologisch Centrum (AC)

De medewerkers van het audiologisch centrum zetten zich in om patiënten te begeleiden en optimaal te laten functioneren bij slechthorendheid of problemen in het spraak-taalgebied.

Onderzoek Oor en gehoor

Het audiologisch centrum loopt voorop in wetenschappelijk onderzoek naar problemen van het oor en het gehoor. Lees meer over onze lopende onderzoeken en publicaties.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
J.H Bretschneider
Jochen Bretschneider KNO-arts, Docent
Simone Eerenstein
Simone Eerenstein KNO-arts, hoofd-halschirurg
Thade Goderie
Thadé Goderie KNO-arts, oorspecialist
Jan-Jaap Hendricks
Jan-Jaap Hendrickx KNO-arts, hoofd-halschirurg
René Leemans
René Leemans KNO-arts/ hoofd-halschirurg Afdelingshoofd KNO/ hoofd-halschirurgie
Paul Merkus
Paul Merkus KNO-arts, oorspecialist, Opleider KNO, Hoogleraar otologie
Cornelie Renckens
C.H. Renckens Ziekenhuisarts VKNO/ Hoofd-hals-chirurgie
Rico Rinkel
Rico Rinkel KNO-arts Laryngoloog
Frits Smit
Frits Smit KNO-arts, oorspecialist

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie KNO

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.