Betrokken en zorgvuldig - Kennis maakt ons beter

Kanker en behandeling

Kanker en behandeling
Kanker is een ziekte die iedereen raakt. Een op de drie Nederlanders krijgt ooit de diagnose kanker. Gelukkig kunnen we steeds vaker patiënten genezen of hun leven verlengen. VUmc Cancer Center Amsterdam verricht al jaren baanbrekend werk in de strijd tegen kanker. En met succes.

Wij bieden zorg van het hoogste niveau. Ons academische centrum huist onderzoek en patiëntenzorg onder een dak. Een bewuste keuze zodat onderzoekers en artsen nauw met elkaar kunnen samenwerken. U wordt op deze manier altijd behandeld volgens de laatste inzichten.

Meer dan kanker alleen
Het VUmc Cancer Center Amsterdam is expert in zorg voor patiënten met kanker die daarnaast een andere aandoening hebben. Bijvoorbeeld suikerziekte, hart- en vaatziekten, artrose en botontkalking. Wij kijken niet alleen naar de ziekte kanker, maar naar u als mens in z'n geheel. De behandeling van de ene aandoening kan namelijk weer van invloed zijn op behandeling van de andere ziekte. Binnen het VUmc zijn alle specialismen op academisch niveau vertegenwoordigd en 24/7 in huis. We kunnen u dus op ieder moment precies die specialistische hulp bieden die u op dat moment nodig heeft.

Expertisecentrum
U kunt bij VUmc Cancer Center Amsterdam terecht voor de behandeling van nagenoeg alle soorten kanker. Voor een aantal soorten kanker zijn we zelfs expertise centrum. Dit betekent dat we voor een bepaalde kankersoort het enige of een van de weinige ziekenhuizen in Nederland zijn, die hiervoor behandeling bieden.

printen