Coronamaatregelen

Wij vragen u om zich niet aan te melden voor een behandeling als u klachten heeft die passen bij een Corona infectie.
Als u tijdens de behandeling klachten krijgt die passen bij een Corona infectie, meld dit dan zo spoedig mogelijk door ons te bellen op de spoedlijn (020-4443269).

Klachten passend bij Corona zijn:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn.
  • Hoesten.
  • Benauwdheid.
  • Verhoging of koorts.
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak zonder neusverstopping.

We volgen de richtlijnen van het Amsterdam UMC omtrent de 1,5 meter afstand houden.

Gezien het beperkte formaat van ons IVF-centrum en de wachtruimtes, zijn wij genoodzaakt vast te houden aan de volgende maatregelen:

  • We vragen u om maximaal een persoon (partner of begeleider) mee te nemen naar de afspraken voor echoscopie, punctie, inseminatie of embryoplaatsing. Uw partner/ begeleider dient wel een mondmasker te dragen. Kinderen kunnen niet mee komen naar uw afspraak.
  • Als in de behandelruimte geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, wordt u gevraagd een mondmasker te dragen. De arts of verpleegkundige zal op dat moment ook een mondmasker dragen.

Kinderwens, zwangerschap en COVID-19 vaccinatie

Het RIVM heeft in samenwerking met onder andere de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) een advies uitgebracht voor vrouwen met kinderwens of zwangerschap ten aanzien van COVID-19 vaccinatie.

Hieronder vindt u een link naar een website die verwijst naar de informatiekaart, thuisarts en het meest actuele standpunt: Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed / De Gynaecoloog. Daarnaast kunt u via de onderstaande link de informatiekaart “wel of geen prik tegen Corona tijdens de zwangerschap” vinden: Informatiekaart-wel-of-geen-prik-tegen-corona-tijdens-de-zwangerschap.pdf (nvog.nl).