Transport van ingevroren materiaal (semen, eicellen of embryo’s)

Wilt u uw ingevroren materiaal (eicellen, semen of embryo’s) van het IVF centrum van het Amsterdam UMC, locatie VUmc naar een andere instelling transporteren, dan leggen wij u graag uit waar u rekening mee moet houden.

Aandachtspunten

  • Het transport van ingevroren materiaal moet voldoen aan de eisen gesteld in de Nederlandse wetgeving.
  • Na het transporteren van uw materiaal komen u en uw partner de komende vijf jaar niet meer in aanmerking voor een nieuwe IVF/ICSI behandeling bij ons IVF centrum.
  • Vanuit het IVF centrum zal uitsluitend transport plaatsvinden van al uw ingevroren materiaal. Uitgifte van een deel van uw ingevroren materiaal is niet mogelijk.
  • Wanneer uw materiaal eenmaal is getransporteerd is het niet mogelijk om het wederom op te laten slaan in het IVF centrum van het Amsterdam UMC, locatie VUmc.
  • Het IVF centrum van het Amsterdam UMC, locatie VUmc slaat geen ingevroren materiaal op uit andere klinieken.
  • Voor uw transport gaat VUmc geen contracten of andere zakelijke overeenkomsten aan met de door u gekozen kliniek. Vraag dit van tevoren goed uit bij de ontvangende kliniek.

Welke risico’s zijn er onder andere?

Transport van uw ingevroren materiaal is niet geheel risicoloos. Wij willen dat u op de hoogte bent van de volgende risico’s:

  • In ons centrum maken wij gebruik van een door ons geoptimaliseerde invries- en ontdooimethode. Het is mogelijk dat het door u gekozen centrum andere methodes hanteert. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat uw materiaal na ontdooiing in een ander centrum van dezelfde kwaliteit zal zijn als wanneer dit in ons centrum was ontdooid.
  • Tijdens het transport is er altijd het risico dat er temperatuurschommelingen optreden. Dit kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het ingevroren materiaal.

Wie doet het transport?

Om de kwaliteit van het transport goed te waarborgen, vindt transport vanuit het IVF centrum van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, uitsluitend plaats met een professionele koerier. Met deze koerier heeft het IVF centrum een overeenkomst waarin de kwaliteit van het transport is vastgelegd.

Hoe lang duurt het voordat het transport kan plaatsvinden?

Wanneer uw aanvraag in behandeling is genomen zal er gestart worden met de voorbereidingen. Deze voorbereidingen worden uiterst nauwkeurig gedaan en kosten tijd. Transport zal daarom niet op korte termijn plaatsvinden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de voorbereidingen door onze medewerkers en de overdracht voor transport zijn niet gedekt door de verzekering en zullen bij u in rekening gebracht worden. Daarnaast sluit u zelf met de professionele koerier een overeenkomst voor het transport af, de kosten hiervan betaalt u zelf aan de koerier.

Wij willen benadrukken dat wij altijd ons uiterste best zullen doen om het transport van uw materiaal zo voorspoedig en risicoloos mogelijk te laten verlopen.

Indien u daadwerkelijk transport van ingevroren materiaal wilt dan kunt u uw aanvraag mailen naar: transport.ivf.vumc@amsterdamumc.nl. Vermeld in de mail in ieder geval uw patiëntnummer. Wij zullen alle communicatie met betrekking tot het transport laten verlopen via Mijn Dossier. Wanneer uw aanvraag verwerkt is zult u meer informatie ontvangen over het transport van ingevroren materiaal vanuit ons IVF centrum en hoort u op welk termijn uw aanvraag in behandeling genomen kan worden.