IVF-centrum

Is zwanger worden een grote wens, maar lukt het niet? In het IVF-centrum bieden we verschillende behandelingen, zoals IVF, ICSI, ovulatie-inductie en IUI. Zo kunnen zwangerschappen ontstaan, waar dat op een andere manier niet mogelijk is.

Het IVF centrum behoort al jaren tot de top van Nederland.
Er wordt ook wetenschappelijk onderzoek verricht om de behandelingen verder te optimaliseren. Dit heeft in het verleden al tot diverse verbeteringen geleid en hierover is gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften.
We zijn trots op het hoge aantal zwangerschappen dat we zo mogelijk hebben mogen maken.
Naast onderzoek vindt er in het IVF centrum ook opleiding plaats van gespecialiseerde verpleegkundigen, analisten, embryologen en medisch specialisten.

Uw afspraak

Wij willen u met klem verzoeken om u te houden aan alle coronamaatregelen, ook als dit betekent dat u helaas zonder partner of vriend(in) naar ons centrum kunt komen.

Corona en uw onderzoek of behandeling bij het IVF centrum

Uw gezondheid staat bij ons voorop.

Lees meer over de maatregelen

Veel gestelde vragen over uw behandeling

FAQ behandelingen

Nieuws

Vanaf 7 juni 2022 zal de poli voortplantingsgeneeskunde zich ook in gebouw Zuid bevinden. Dit betekent onder andere dat de poli voortplantingsgeneeskunde en het  IVF centrum vanaf 7 juni alleen nog maar te bereiken zijn via 020-4443269. Andere nummers komen te vervallen.

Voor u als patiënt heeft de verandering van telefoonnummers geen verdere gevolgen. Als u dit nummer belt komt u in het keuzemenu terecht dat u gewend bent.

Verwijsinformatie

U bent door uw huisarts verwezen naar Amsterdam UMC. Wij willen u vragen om onderstaande informatie goed door te lezen.

  • - Als u een partner heeft zullen wij de eerste afspraak voor u beiden tegelijkertijd inplannen. Dit betekent dat wij ook een verwijsbrief van uw partner nodig hebben. Om het inplannen van een afspraak te versnellen verzoeken wij u de huisarts van uw partner te vragen deze te versturen. Wij zien helaas niet dat dit de verwijsbrief van uw partner is als uw naam en geboortedatum niet in de verwijsbrief staan. Kunt u aan de huisarts vragen om dit in de verwijsbrief te zetten? Als u verwezen wordt voor het invriezen van eicellen of zaadcellen hebben we geen verwijsbrief van uw eventuele partner nodig.
  • - Daarnaast vragen we u en uw partner om zo snel mogelijk Mijn Dossier te activeren. Veel van onze communicatie zal via Mijn Dossier plaatsvinden. Via onderstaande link kunt u zien hoe u toegang kunt krijgen tot Mijn Dossier.
    Mijn Dossier Amsterdam UMC
  • - Voor uw eerste afspraak kan het zijn dat we u een vragenlijst sturen voor extra informatie. Deze informatie is nodig zodat we uw afspraaktijd zo goed mogelijk kunnen gebruiken.
  • - Wij doen onze uiterste best om zo snel contact met u op te nemen. Helaas is het niet altijd mogelijk voor ons om dit te doen binnen de termijn die op uw verwijsbrief staat. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft.

Contactgegevens en locaties

PostadresPostbus 70571007 MB Amsterdam Bezoekadres Amstelveenseweg 6011081 JC Amsterdam

Lees de algemene routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij de polikliniek van Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Adres, locatie en route Amsterdam UMC, locatie VUmc
Hoe bereik ik Voortplantingsgeneeskunde en IVF-centrum in Gebouw Zuid
De bewegwijzering naar Voortplantingsgeneeskunde en het IVF-centrum vindt u in folder:

Wegwijzer Ivf

 Contactgegevens Polikliniek Voortplantingsgeneeskunde en IVF-centrum voor patiënten

Openingstijden Polikliniek Voortplantingsgeneeskunde en IVF-centrum Maandag t/m zondag tussen 8:00 en 16:30 uur, alleen op afspraak.

Telefonische bereikbaarheid

Administratieve vragen en afsprakenMaandag t/m zondag tussen 10:30 en 12:00 uur Tel: (020) 444 3269 E-mail: administratie.ivf@vumc.nl

Verpleegkundige of medische vragen m.b.t. uw fertiliteitsbehandeling Maandag t/m vrijdag tussen 10:30 en 12:00 uur en tussen 15:00 en 16:00 uur. Tel: (020) 444 3269

Spoedgevallen:
dagelijks tussen 08.00 en 16.00 uur:
Afd. Voortplantingsgeneeskunde en IVF-centrum                                             (020) 444 3269

dagelijks tussen 16.00 en 08.00 uur:
Spoedeisende Hulp van Afdeling Vrouw van het AMC                                     (020) 566 1500

Zorg waar wij goed in zijn

Aanmelden voor een behandeling

Wilt u zich aanmelden voor een behandeling bij het IVF-centrum? Geef dan de 1e dag van uw menstruatie door via het aanmeldformulier hieronder. Wij bellen u binnen een dag terug.

Informatievideo's IUI en IVF/ICSI

Speciaal voor u heeft het IVF-centrum enkele voorlichtingsvideo's gemaakt, zodat u die kunt terugkijken wanneer het u schikt. Komt u bij ons in behandeling voor IUI, IVF of ICSI, dan raden wij u aan deze video's echt goed te bekijken.

Dubbele kwaliteitscontrole

Bij de eicelkweek in het laboratorium controleren we iedere handeling, liefst twee keer. Dit extra werk doen we met liefde en met succes: ons percentage blije ouders is uniek.
Door onze hoge kwaliteit van embryo’s kiezen we vaak voor het terugplaatsen van 1 embryo tegelijk. Hierdoor ontstaan minder tweelingzwangerschappen.

Onvervulde kinderwens

Lukt zwanger worden niet vanzelf? Onderzoek en behandeling op onze poli voortplantingsgeneeskunde vergroot de kans op een zwangerschap.

Draagmoederprocedure

Screening en counseling voor draagmoederprocedure met behulp van IVF met eicellen van de wensmoeder of eicellen van een eigen eiceldonor vindt plaats in gebouw Zuid (Amstelveenseweg 601).

Eiceldonatie

Screening en counseling voor
eiceldonatie met behulp van IVF of al ingevroren eicellen vindt plaats in zowel gebouw Zuid als gebouw Q (Meibergdreef 9).

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie IVF centrum

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom het IVF centrum?

We zijn trots op onze kwaliteit. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Poliklinieken

  • Voortplantingsgeneeskunde - polikliniek

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

IVF informatie voor medewerkers, managers, partnerklinieken en beroepsgroepen.