Europees erkend expertisecentrum

Het Hersentumorcentrum Amsterdam is internationaal toonaangevend in zorg, onderzoek en onderwijs. Alleen door samen te werken met binnenlandse en buitenlandse experts kunnen we hersentumoren en hun gevolgen doorgronden en ervoor zorgen dat patiënten met hersentumoren, nu en in de toekomst de beste behandeling krijgen.

Wanneer ben je een Europees expertisecentrum?

Een van de belangrijkste kenmerken van een expertisecentrum is de grote kennis over en ervaring met de behandeling van een of meerdere zeldzame aandoeningen. Ook wordt in een expertisecentrum wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze zeldzame aandoening(en). Deze combinatie zorgt voor goede kwaliteit (multidisciplinaire) zorg volgens de laatste medische inzichten: een noodzakelijke combinatie bij zeldzame aandoeningen.

Wetenschappelijk onderzoek en experimentele behandelingen

Binnen het Hersentumorcentrum vindt onderzoek plaats naar nieuwe behandelmethoden, de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en de werking van de hersenen. Het doel van dit onderzoek is de behandeling van patiënten met een hersentumor te verbeteren. Pas als een patiënt voldoet aan criteria van het wetenschappelijk onderzoek, zal de arts vragen of de patiënt mee wil doen naar het onderzoek.

Hoe verwijs ik een patiënt voor een studie?

Verwijzers kunnen patiënten aanmelden voor een studie. In dat geval is de genoemde contactpersoon te benaderen. Wij zullen deze patiënten altijd op korte termijn inplannen voor een afspraak. Verwijzers vinden hier meer informatie.

Waar moet ik zijn?

Ons centrum is gevestigd in de locatie VUmc aan de De Boelelaan. Sommige behandelingen en ingrepen worden op locatie AMC aan de Meibergdreef gedaan.