Behandeling ernstige vermoeidheid bij een stabiele hersentumor

Mensen met een hersentumor hebben vaak last van ernstige vermoeidheid. Ernstige vermoeidheid die niet meer weggaat, kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven en het functioneren.

Behandeling voor vermoeidheid

Er loopt op dit moment een onderzoek om vermoeidheid bij mensen met een stabiele hersentumor te behandelen. Het hersentumorcentrum heeft een behandeling ontwikkeld om die vermoeidheid te doen verminderen. Dit is gebaseerd op een effectieve behandeling bij andere patiëntgroepen met kanker en neurologische zieken. De behandeling bestaat uit gesprekken met een therapeut die deels in het ziekenhuis en deels per videoverbinding zullen plaatsvinden. Daarnaast volgt de patiënt een internetprogramma over vermoeidheid met verschillende opdrachten.

Het onderzoek

Aan het onderzoek kunnen patiënten met een glioom meedoen, dit op het moment van het onderzoek geen chemotherapie of bestraling krijgen. Loting bepaalt of de patiënt meteen behandeld wordt of dat hij/zij op een wachtlijst wordt geplaatst en later alsnog de behandeling krijgt.

Meer informatie over het onderzoek?

Als u mee wilt doen aan dit  vermoeidheidsonderzoek kunt u dit overleggen met uw arts of verpleegkundige. U kunt ook direct contact opnemen met de onderzoekers via gripopvermoeidheid@amsterdamumc.nl of 06-25005952.