Gezond Opgroeien (2018-2022)

Overgewicht en obesitas bij kinderen zijn in Zaanstreek-Waterland een groot probleem. Om dit aan te pakken, gaan vijf gemeenten hun integrale gezondheidsbeleid versterken. Dit gebeurt in samenwerking met GGD Zaanstreek-Waterland, artsen en onderzoekers in het 4 jarige project Gezond Opgroeien (voorheen ‘Bruggen naar Gezond Gewicht’).

In het project krijgen gezinnen met lage gezondheidsvaardigheden passende ondersteuning. Dit vraagt om samenwerking tussen professionals uit meerdere domeinen. De vijf gemeentes maken hiertoe ieder een eigen plan op maat. Ook betrekken we kinderen en ouders bij de aanpak.

Door kennis en ervaringen met elkaar te delen op wijkniveau én tussen de gemeenten, streven de partners naar een gezonder gewicht bij kinderen in deze regio. Zie hier voor meer informatie.

Projectgegevens

Projectleider: Annelijn de Ligt  (GGD Zaanstreek-Waterland)
Deelnemende organisaties: Gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland en Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland, Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid VUmc, werkplaats Sociaal domein A’dam, Huisartsenzorg ZW en VU Gezondheidswetenschappen.
Periode: 2018-2022
Financiers: ZonMW
Contactgegevens: AdeLigt@ggdzw.nl